Klare for avreise?

Det nærmer seg sommer, skolen er i ferd med å avslutte, de siste mailene besvares, prosjektene avsluttes,  fraværsmelding settes i kalenderen og for mange venter sommerferien og late dager. Vi teller ned mot noe mer, noe litt større, noe vi på godt norsk kaller «lifechanging» for vår familie – vi teller ned til AVREISE! Ved inngangen til sommeren 2021 (når det igjen blir lov) vender vi panseret sørover, med alt vi eier og trenger for ett år hengende bak, for destinasjon; Europa..

Siden høsten 2020 har vi planlagt, spart, solgt, ryddet og forberedt oss til vår eventyrlige reise.

I ett år skal vi reise rundt i Europa. Vi skal forflytte oss med bil og bo i campingvogn, og planen er å ha base i hvert land i alt fra 1 til 3 måneder. Reiseruta er ikke spikret til hver minste detalj, men vi håper å kunne besøke, og bo i, 8 land i løpet av dette året.

Hvem er vi lurer du kanskje på? Vi er en familie på fire fra Tønsberg. Mamma, Oda, Pappa Per Christian, og to jenter- Maren (8) og Emma (6), som vil rapportere fra reisen under navnet NorExplor i sosiale medier.

Vi har lenge hatt et ønske om å gjøre noe annet. Du vet, noe mer enn det samme vi gjør hver eneste dag. Livene våre er rutiner, og for all del, vi er veldig glad i rutiner, men vi har kjent på et ønske om å for en liten stund hoppe ut av hamsterhjulet og inn i eventyret; og å oppleve verden. Å kunne se land, landskap, landemerker og oppleve kulturer. Å smake på spaghetti og kjøttdeig på ekte Italiensk vis, ikke bare Torovarianten. Å smake ekte Helado, du vet – den spanske isen, en variasjon til tress-is fra Hennig Olsen. Å se fjell som er litt større og brattere enn Slottsfjellet. Å bade på strander som er litt hvitere, og noen mil lenger, enn Klopp. Å spise ost på fransk vis, den som gir konkurranse til Jarlsberg og Kvitseid. Å spise Pizza som er stekt i stenovn og er en utfordrer til Grandiosa. Å handle mat på lokale grønnsaksmarkeder – hvor jorda omtrent ikke er børstet av gulrøttene. Å lære språk og ord, mer enn de vi får fra Netflixserier.

Én og annen turistattraksjon vil det bli, jentene ønsker å feire bursdag i EuroDisney (!?), men vi ønsker også å finne de lokale, skjulte perlene. Vi vil lære ungene våre historie underveis, og vi vil ha fokus på opplevelser som vi som familie kan leve på resten av livet. Vi er en matglad familie og gleder oss til å smake lokale retter.

Vi har to jenter som skal starte 2- og 4- klasse neste år. De vil dette året få hjemmeundervisning av oss voksne. Vi vil ha en praktisk tilnærming til mange fag, for eksempel Mat&Helse som kan bli til et deilig måltid tilberedt av 8-åringen. Historie og Samfunnsfag kan bli til en spennende tur på et gammelt slott fra Middelalderen. Gymtimen kan bli til en økt i bassenget og Engelsk kan bli til at barna selv gjør seg forstått i butikken. Vi skal selvfølgelig også praktisere skole med teori, bøker og skriving, men vi ser på dette som en gyllen mulighet til også å lære enda mer. Det blir lærdom for både barn og voksne.

Nå teller vi ned, sorterer og pakker de siste tingene. Om litt er avreise et faktum.

Klare for avreise? Ja! Klare for avreise!

Vi snakkes underveis!

– Oda

del gjerne:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

flere blogginnlegg

Vi er i Piemonte!

Gardasjøen viste seg fra sin vakreste side, og jammen er vi glade for at vi la turen innom, og ikke reiste rett til Piemonte.  En

Les mer »

Vi er ved Gardasjøen!

God søndag fra Gardasjøen! Og god sommer! For her er virkelig sommeren fremdeles. Vi nyter opp mot 30 grader hver dag, bad i basseng og

Les mer »