Hvor går ferden?

Hvor går ferden?

Mange kan nok lure på om vi har en definert og klar reiserute for dette året. Svaret på det er nei. Samtidig er ikke dette et år på måfå og innfall, men spontanitet innenfor gitte rammer. Så svaret er todelt. Hadde ikke Covid-19 eksistert ville dette året sett litt klarere ut fra start til slutt. Dessverre har denne pandemien gjort så vi har måttet sette planleggingen litt på hold og bare ha is i magen. Når jeg skriver dette er det 01 juni, og mye tilsier at i løpet av denne måneden vil det løsne mer. Norge er i rute med sin gjenåpningsplan, og det samme gjelder for mange av våre naboland. Dersom det fortsetter i dette tempoet vil vi kunne reise som planlagt rundt 01 juli og da ut av landet.

Det eneste vi har vært helt sikre på hele veien er at turen starter med opphold i Danmark. Sommeren 2020 var vi på Hvidbjerg Camping på den danske Vestkysten sammen med familie. Vi hadde en fantastisk uke der – og utvidet den ferien TO ganger mens vi var der. Ungene elsket det og noe av det aller første de spurte om når vi presenterte denne ideen for dem var «kan vi reise dit vi var i fjor?». Ettersom de har et stort ønske om det, og vi to voksne også syns det var et veldig fint sted så begynner vi der. Bonusen er at Danmark som ferieland generelt er veldig fint. Det blir ikke 4 uker på Hvidbjerg, men kanskje en drøy uke der før vi oppdager andre fine plasser i Danmark. Jeg må jo også si at København er en veldig fin by. Nyhavn og sentrum er noe for en «byjente» som undertegnede.

Dersom det åpner opp som det ligger an til vil vi også kunne stoppe i Sverige på veien. Når vi kjørte hjem fra Danmark i fjor var Sverige rødt og ikke lov å stoppe i. Det ble mange timer i bil før vi endelig kunne spise og gå på do over grensen til Norge. Denne gangen håper vi på å kunne reise gjennom Sverige med mindre stress og forbud, og heller legge inn en overnatting eller flere på veien til Danmark.

Videre fra Danmark går ferden naturlig nok til Tyskland. Det har lenge vært tenkt å bare ta Tyskland som en transportetappe videre til Syd-Europa, men etter hvert som vi har kikket på kartet, sett YouTubevideoer og snakket med andre som har feriert mye der begynner vi (les; jeg) å skjønne at Tyskland er et land å oppleve og å være i, ikke bare reise gjennom. Så i planleggingen vår nå går ferden fra Danmark til Tyskland med en del plasser der på ønskelisten. For eksempel Bavaria som ligger sør-øst i landet. München er en del av dette området blant annet. Vi har også lest om Tropical Island. Det ligger mellom Berlin og Dresden, og er en luftskiphangar som er bygget om til en tropisk verden med basseng og moro for hele familien. Den er åpen 24/7 – da snakker vi gode muligheter for nattbad. I tillegg til å ha en fin kyst i Nord med muligheter for sommer, sandstrender og noen (kanskje kalde) bad, er Tyskland et land med masse kultur, mat og landskap som er verdt å oppdage. Det blir nok mer enn bare en transportetappe ja…

Vi har ikke landet enda på hvilken rute vi kjører videre etter Tyskland. Det vi tror vi har bestemt oss for er at vi kommer til å tilbringe vinteren lengst syd i Spania. Det blir nok litt avgjørende for hvilken rute vi tar etter Tyskland.

Vi har to alternativer for reiseruta fra Tyskland;

Rute 1: Østerrike, Italia, Frankrike, Spania

Rute 2: Nederland, Belgia, Frankrike, Italia, Spania

Sånn vi tenker nå er det rute nr. 1 vi går for, og som er mest hensiktsmessig med tanke på å være i Spania til vinteren, og årstidene underveis. Vi ønsker å balansere det litt, så ikke vi får ekstremvarme i flere måneder – det er ikke de norske kroppene våre vant til. Uansett hvilken rute vi velger er det flere land enn disse vi ønsker å være i, så de vil da bli besøkt på returen mot Norge. F.eks. Kroatia, Slovenia, Tsjekkia og Polen. Dette er kanskje steder hvor stoppene blir litt kortere, alt ettersom hvordan vi er i ruta. Et par uker i hvert land passer nok da bedre enn 3 måneder.

I et senere innlegg kommer jeg til å skrive om stedene vi ønsker å besøke i hvert land. Hvilke steder vi allerede er sikre på at vi ønsker å oppleve, og spesielt når vinteren kommer. Våre gamle naboer er fra Spania og kom med mange gode «Inside tips» som vi er så takknemlige for å ha fått. Vi ønsker å ikke tråkke i kø sammen med turister, men heller oppleve de skjulte perlene, og de lokale preferansene fra innfødte. På den måten tror vi at vi best får opplevd kulturen, maten og atmosfæren best hvert sted vi her. Naturlig nok skal vi også besøke noen typiske turistmål – vi har jo lovet Maren Disneyland, og tilsvarende, men vi håper likevel å få flest mulig av de lokale opplevelsene.

Til neste gang; hasta luego!

| Oda |

del gjerne:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

4 hendelser på “Hvor går ferden?”

  1. Så fint! Gleder meg til å følge dere. Dere gjør det mange andre – meg selv inkludert – drømmer om! Men – hvorfor ikke Portugal? Det er er fantastisk land, har jeg hørt..;).

    1. Oda Christine Olsen

      Takk, Geir! Hyggelig at du vil «reise» sammen med oss 🙂 Portugal står absolutt på ønskelista, og vi tenker det vil være et naturlig stopp etter Spania. Vi har, som deg, hørt at det skal være veldig fint med godt klima, god mat og fine vinområder. Det kommer nok et innlegg eller fler derfra, så følg oss gjerne videre 🙂 Oda

Legg igjen en kommentar

flere blogginnlegg

NorExplors årskavalkade

Kavalkader er i tiden ved årsskifte, her kommer vår: Kjære leser! For et år vi legger bak oss! Når vi gikk inn i 2021 visste

Les mer »

Vi er i Norge!

Hei kjære trofaste leser! Sist jeg skrev til dere hadde vi hatt en litt traust periode, men var på vei tilbake og hadde planer om

Les mer »

Vi lever!

Kjære leser – jeg vet det har vært stille fra denne kanten, det er lenge siden siste innlegg, og storyer på Instagram har vært omtrent

Les mer »