5 skal bli 4

5 skal bli 4

Denne familien består av to voksne, to barn og en firebent, som heter Tintin. Tintin er en 10 år gammel Strihåret Dachs. Han kom til oss som en glede i mars 2015 når Emma var baby. De to har vokst opp sammen, og de er på mange vis som tvillinger.

Han er en virkelig morsom skrue med masse personlighet. Han forstår ikke at det er forskjell på han og oss, og gjør som vi gjør. Han sitter i sofaen på rompa med armen på armlenet, går til soveromsdøra når det er tid for legging, venter med å spise sin mat til vi har satt oss til bordet, går i gangen når vi skal dra på jobb (vi er da han og to voksne) og ellers er der vi er.  Han elsker å leke, kose og tøyse. Han er ekstremt tålmodig med jentene, og heldigvis for Emma har hun mang en gang hatt en til å leke pasient når dyrlegen måtte undersøke. Dere skulle bare visst hvor mange ganger han har måttet bytte pote… Stakkars hund..  Han har vært med på utallige teltturer, hytteturer, på jobben og på ferie hos familie. Han elsker mennesker og viser med hele seg hvor glad han er når det kommer noen på besøk. Da løper han helt rundt seg selv, og snubler rundt – helt tussete glad for at det kommer gjester. 

Denne godgutten av en hund skal ikke være med oss på reisen. Avgjørelsen ble tidlig tatt, men søken etter en ny familie har vi skjøvet foran oss hele veien da det har vært veldig vondt å innse at han ikke skal være sammen med oss hver dag lenger. Det er mange grunner til at han ikke skal være med. For å nevne noen: varmen – han trives ikke i intens varme. Dessuten må han ha egne vaksiner og pass. I tillegg er han en jakthund med mange instinkter, og det største av dem er å passe på flokken sin (dvs. oss) og han ville ikke fått tilstrekkelig ro – hele tiden måtte passe på oss. Han er en gammel mann og trenger nå rolige pensjonistdager, ikke trasking i storbyer, eller dager på campingplass omgitt av mennesker og andre hunder. 

Prosessen med å finne en ny familie til han var både lett og vanskelig. Lett fordi det viser seg at det er veldig mange der ute som ønsker å ta han hjem til seg – vanskelig fordi vi kommer til å savne han veldig. 

Det var viktig for oss at Tintin kom til et sted hvor han vil bli tatt godt vare på. Et stille og rolig sted, med tur- og naturmuligheter utenfor. Gjerne noen som er hjemme på dagtid eller har hund fra før så han ikke er hjemme alene. Noen som kjenner rasen og erfaring med dem. Og tenk det dere; vi har funnet et hjem til han som har alt vi ønsker oss. Tintin skal flytte Nordover- til Tjøtta. Der bor det en familie på fire, to voksne og to barn, med to katter og en dachsfrøken på ett år. Damene i familien er hjemme på dagtid, de bor idyllisk til med sjø og fjell rundt seg. Vi er helt sikre på at han overlates til det beste alternativet, og at han kommer til å få det veldig fint. Det gjør det hele lettere å tenke på! Vi har allerede snakket med dem, blitt venner på facebook, chattet på messenger og sett bilder av området, familien og dyra i huset. Dette er vi trygge på at er den rette familien for Tintin. 

Siden vi ønsker å møte familien, se hvordan første møte mellom Tintin og dem går, og si ordentlig hadet legger vi første turen til Tjøtta. Vi stopper flere steder på veien opp og tar det som en tur. Så blir vi på Tjøtta et par dager før vi vender panseret sørover igjen og inn i Sverige før Danmark. 

Tenke seg til; nå som det åpnes opp for utenlandsreise skal vi først feriere i Norge. Vi som sa “ved første mulighet skal vi ut av landet!”. Likevel mener jeg at denne turen til Helgelandskysten er både meningsfull og nødvendig. Og året vårt på tur er så vidt da begynt. 

Følg med – innlegg fra norske perler og ferden nordover kommer i starten av juli. 

Nå skal vi kose masse med Tintin, leke med han og nyte all slikkingen på øret han så raust gir oss. 

Vi snakkes!  

| Oda | 

del gjerne:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 hendelser på “5 skal bli 4”

  1. Paul Gjetrang

    Vanskelig å ta farvel med Tintin kjente jeg også 🥲 Gode fortellinger og spennende å følge dere 😊

    1. Oda Christine

      Det var, og er fortsatt, tøft, men han har det veldig bra og det er det viktigste ☺️ Hyggelig at du følger oss, Paul! ☺️ Hils gjengen din 😊

Legg igjen en kommentar

flere blogginnlegg

NorExplors årskavalkade

Kavalkader er i tiden ved årsskifte, her kommer vår: Kjære leser! For et år vi legger bak oss! Når vi gikk inn i 2021 visste

Les mer »

Vi er i Norge!

Hei kjære trofaste leser! Sist jeg skrev til dere hadde vi hatt en litt traust periode, men var på vei tilbake og hadde planer om

Les mer »

Vi lever!

Kjære leser – jeg vet det har vært stille fra denne kanten, det er lenge siden siste innlegg, og storyer på Instagram har vært omtrent

Les mer »