Kjære dagbok….

Kjære dagbok,

Hvorfor liker vi Danmark så godt? Hvorfor forlenget vi oppholdet? Hva fyller vi dagene med?

Sist jeg skrev var vi på Hvidbjerg og vurderte København etter det. Dessverre ble Skjelland kategorisert som rødt og vi valgte å ikke reise dit. Vi ville gjerne bli lenger i Danmark, og så oss om etter andre plasser på Sør-Jylland som vi allerede var på. Et googlesøk ledet oss til Esbjerg Camping, og anmeldelsene så bra ut. Vi pakket ned telt og utstyr på Hvidbjerg, sjekket ut klokken 12 og forberedte oss på å reise til Esbjerg Camping. Klokken 12.30 sto vi i skranken der og var klare for å sjekke inn. Den observante leser vil nå se at vi ikke reiste veldig langt. En reiserute på 3,5 mil og ingen lydbøker, kjølebag eller tissestopp måtte til. Vi booket en plass på Esbjerg Camping for 14 dager, og her trives vi virkelig godt. En medium plass med basseng (har jeg sagt at ungene liker å bade?), kiosk, stor lekeplass, geiter og kaniner, trampoliner og hoppeputer, flere servicebygg og romslige plasser. Betjeningen er vennlig, plassene er romslige og området er rent og trivelig. Det er som nevnt kaniner og geiter her, Pool-party for ungene på tirsdager, show med Trylle-Ole en dag i uken og det har også vært et par besøk av Southern Fried Chicken, men det har vi ikke fått testet ennå. Hver dag kl 16 kjører plassens eget tog, Futte, rundt på området – til stor glede for barna. Den stolte 6-åringen ville kjøre det alene her om dagen, og gikk opp, stelte seg i kø, satte seg i vogna og vi vinket når hun kjørte forbi – helt alene. Bassenget er utendørs, med vann varmet fra solpaneler – absolutt behagelig temperatur. Tidligere i uken møtte jentene en norsk jente på samme alder. De knyttet sterke vennskapsbånd og lekte sammen hver dag hele den første uken. Så koselig det var å se hvordan de virkelig klaffet, og kanskje har de fått en ny brevvenn for fremtiden? 

Så, hva fyller vi dagene med her på Esbjerg Camping? Hva har vi opplevd den første uken?


Vi stresser ikke, og uttrykket “late dager” etterleves i stor grad. Selvfølgelig bader vi! Stort sett hver dag har vi vært i bassenget, enten tilbrakt formiddagen ved bassengkanten, eller fortet oss opp og rukket et kveldsbad før de stenger. Det er gangavstand til sjøen så vi tok en spasertur til stranden en formiddag. Den delen av stranden vi gikk til kan vi ikke bade på grunn av mye bakterier i vannet fordi det er rikt fugleliv der, men det var utvilsomt en fin strand (det går an å bade lenger bort), vi fikk tatt fine bilder og kjent på vind i håret. På tirsdag dro vi til Bowl’n Fun, 2 km fra plassen. Der spilte vi bowling (sjokkerende med tanke på stedets navn), spiste i grillbuffeten og avsluttet med en runde minigolf. Det var et stort anlegg, fylt med masse moro for hele familien. Er du i området anbefaler jeg et besøk der! På torsdag dro vi inn til Esbjerg sentrum. For en koselig by! Trivelige gågater, et stort torg og restauranter som rammer inn torget. Der ble det lunsj på Dronning Louise og dans til gatemusikantens toner.

På veien kjørte vi forbi Men by the sea (De fire hvite mænd) – fire 9 meter høye statuer som sitter og skuer ut over Sædding strand og Vesterhavet. Været denne uken har vært veldig varierende. Alt fra solfylte, vindstille dager, til grått vær, mye vind, lyn og torden. Vi legger ingen store planer for dagene, og fyller de med det vi har lyst til der og da. Nå har vi vært her en uke allerede – hvor ble den uken av?

Den største forskjellen fra Hvidbjerg er stillheten. Selv om det er mange mennesker her (stort sett fullt belegg etter hva jeg kan se), lekeplass og badeland er desibelnivået langt lavere her. Det er behagelig etter en uke med aktiviteter hver dag og da i parker/anlegg med høyt lydnivå. 

Så hvorfor liker vi Danmark så godt? Hvorfor ender vi alltid opp med å forlenge oppholdet når vi er her?

Danmark er et veldig fint land. Det er serviceinnstilt personale på plasser og restauranter, de er høflige og det meste foregår i et veldig behagelig tempo. Det er en egen ro i Danmark føler jeg. Danskene er imøtekommende og setter tydelig pris på turismen. Landskapet er fint, og for oss som er vant til fjorder, fjell, skog og kratt, er det en helt egen følelse som kommer når de hvite strendene og det høye sivet viser seg – følelsen av Danmark. Vi koser oss med et besøk i dagligvarehandelen, utvalget er godt – og annerledes, vi har handlet og tilberedt høyryggsbiff av kalv, striploin av okse, ferske sliders, reker (det er vanskelig å få tak i sjømat her), pølser og i går hadde vi første julidag med ribbe og poteter. Vi handler ferske grønnsaker, gulrøttene i bunt er fantastisk gode, danske nypoteter og annet godt. Ungene syns det danske godteriet er eksotisk, og vil gjerne handle hver dag. Godt utvalg av øl og vin finnes også i dagligvaren. For de som kjenner oss vet dere at far og mor NorExplor er glad i god mat og drikke, så vi finner stor glede i disse kulinariske reisene. Jeg kan forresten nevne at på restauranten Dronning Louise spiste Per Christian assortert smørrebrød, på fatet var det både posjert egg med avokado og bacon, tempurascampi, rugbrød med laks og selvfølgelig et stykke ostekake til. Undertegnede hadde carpaccio av kalv – en deilig og smakfull rett. Ungene spiste nachos med rikelig salsa, rømme og guacamole til. Vi lar oss glede av god mat, og besøket på Dronning Louise gjorde en fin formiddag enda finere. 

I dag har vi vært i Ribe. Nordens eldste by, med historie tilbake til 700-tallet – den ble da grunnlagt som et handelssted. En virkelig trivelig by med brosteinsgater, elv som sluses gjennom, demninger og vannmøller, torg og restauranter, butikker og boder, og mange gamle og fredede bygninger – blant annet rådhuset i Ribe som er Danmarks eldste, og datert tilbake til 1496. Ribe fungerte som hovedstad i Danmark i tidlig vikingtid, og de mange fredede husene rammer inn bildet av en viktig by i en historisk tid. Vi vandret gjennom de koselige gatene, spiste lunsj på en Italiensk restaurant, tok bilder og virkelig nøt det lave tempoet og den gode atmosfæren. En virkelig koselig by som er vel verdt å besøke. Fra Esbjerg Camping er det cirka 4 mil og en passe etappe for dagstur.

Nå skal vi nyte de siste dagene på Esbjerg, før vi reiser til Tyskland på søndag. De skal fylles med minst mulig på mest mulig tid. Vi vil gjerne en tur tilbake til Ribe og på fredag er det Ribe Dyrskue. Det kan vi ikke gå glipp av. Kanskje en is i hånda også? Blir det en regnværsdag avlegger vi Bowl’n Fun et besøk til. Det finnes også en trampolinepark rett i nærheten, CityJump – kanskje vi må prøve den? Og selvfølgelig bading i bassenget!

Vi snakkes!

| Mor – NorExplor |

del gjerne:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

9 hendelser på “Kjære dagbok….”

 1. Lest&delt🙂 høres ut til at dere har hatt deilige dager i Danmark 👍 god tur videre til Tyskland🙂

    1. Oda Christine

     Veldig hyggelig at du vil følge oss, Åse! Takk for det – og fortsatt god sommer til dere ☀️☺️

  1. Oda Christine

   Takk for det, Tom ☺️ Vi har virkelig kost oss her, og ungene stortrives ☺️

 2. Randi Christiansen

  Så hyggelig å lese dagboken🥰gleder meg til fortsettelse 🤩god tur videre.klem fra meg på Kos’n 🇸🇪

  1. Oda Christine

   Så hyggelig å høre, Randi – Takk! Fortsettelse kommer, stas at du vil følge oss ☺️ Fortsatt god sommer til dere på Kos’n ☀️☺️

  1. Oda Christine

   Vi koser oss! Nei, jeg har kanskje glemt å skrive noe om det.. men la det ikke være noen tvil; de liker å bade 😂

Legg igjen en kommentar

flere blogginnlegg

NorExplors årskavalkade

Kavalkader er i tiden ved årsskifte, her kommer vår: Kjære leser! For et år vi legger bak oss! Når vi gikk inn i 2021 visste

Les mer »

Vi er i Norge!

Hei kjære trofaste leser! Sist jeg skrev til dere hadde vi hatt en litt traust periode, men var på vei tilbake og hadde planer om

Les mer »

Vi lever!

Kjære leser – jeg vet det har vært stille fra denne kanten, det er lenge siden siste innlegg, og storyer på Instagram har vært omtrent

Les mer »
%d bloggere liker dette: