Folkens – vi er i Danmark!

Folkens – vi er i Danmark! Og som vi koser oss her.

Når jeg skrev til dere sist var vi i Grong (Langnes Camping) og på vei sørover. Vi måtte rekke Hvidbjerg til 12 juli, så vi visste at vi hadde noen lange transportetapper foran oss. Det var akkurat det det ble. Forflytning hver dag og lange strekker av gangen. Vi reiste fra Grong til Dovrefjell, en etappe på 36 mil. På Dovre fant vi en flott plass og tok turens første fricamp. Hadde vi hatt bedre tid skulle vi blitt der en natt eller to til, og utforsket turområdene rundt. Vi var heldige med været også. Vi passerte gjennom noen regnbyger og temperaturen falt til 11 grader, men når vi rigget oss til kom solen og vi kunne sitte ute med idyllisk utsikt. Emma duppet tærne i bekken, det var litt kaldt, men det måtte til. Har jeg sagt at barna er glad i vann?

Fra Dovrefjell kjørte vi til Utne camping i gamle Østfold. Den etappen var på 43 mil og en av de lengste til nå. Vi måtte nærme oss svenskegrensa og var allerede kommet til lørdag. Søndag morgen kjørte vi over grensen og endelig var vi i utlandet. Ungene var i ekstase over å være i Sverige, og vi gjorde et obligatorisk stopp for å kjøpe godteri. Et lykkeland for dem! Vi bestemte oss for å kjøre så langt ned i Sverige vi orket, og peilet oss ut Malmø som et mål for dagen. Et tilfeldig googlesøk på campingplasser i det området ledet oss til Råbocka Camping i Halmstad. Jeg ringte når vi var en time unna og hørte om de hadde en ledig plass. Det var plass til oss, og vi visste enda ikke hva vi hadde i vente. Råbocka viser seg å være en fantastisk plass, med lang sandstrand du bare kan drømme om. Jentene tok et kveldsbad i sjøen. Har jeg sagt at ungene liker å bade?

Hadde vi ikke hatt dårlig tid skulle vi blitt en natt eller to til – der var det virkelig fint! Fra Utne til Råbocka er det 40 mil – vi begynner å bli gode på lange etapper nå. Veistandarden er også bedre i Sverige, så det føles lettere å ta lengere etapper. Mandag morgen hadde vi bare sjarmøretappen igjen – fra Råbocka til Hvidbjerg. Sjarmøretappen viste seg å bli den lengste til nå, hele 46 mil! Ungene var tålmodige, de visste at de lange dagene i bil måtte til for at vi skulle nå målet om Hvidbjerg. De hører på lydbøker og koser seg i baksetet. Mor har kjølebagen pakket med enkel bevertning, så da er vi rustet for disse lange dagene i bil.

Vi kom frem til Hvidbjerg i 17.30-tiden på kvelden mandag, og da var beskjeden klar «bilen skal stå stille i en uke!». Utregningen viser at vi på etappen fra Offersøy til Hvidbjerg har kjørt 1890 km! Vi lar bilen stå og gleder oss over å endelig kunne rigge opp teltet igjen. Det har ikke vært oppe siden vi forlot Furustrand, og vi gledet oss til å kunne bruke mer av utstyret vi har med. Teltet gir oss en ekstra stue, et oppholdsrom ved dårlig vær, skygge for sola og mer plass til å bo. Roen senket seg mandag kveld, ungene koser seg og er overlykkelige over å endelig være her igjen. Det er faktisk akkurat ett år siden vi var her sist. Maren sa i bilen når vi nærmet oss «Ferien på Hvidbjerg er den beste vi noen gang har hatt!» – vi voksne holder med henne i det.

Hvidbjerg er en campingresort med alt små og store kan ønske seg. Her finnes det stort innendørs badeland, egen trampolinepark, lekeland, butikk, restauranter og en fantastisk lang og fin strand. Vi gjør aktiviteter hver dag, men varierer hvor vi går. I dag var vi i tramplineparken, i går tilbrakte vi dagen i badeland. Har jeg sagt at ungene er glad i å bade? Planen for denne uken er bare å ta det med ro. Gjøre det ungene ønsker, badeland og lekeland, lage god mat, kanskje en strandtur og et restaurantbesøk? Det er bare et par kilometer inn til Blåvand, en koselig liten by med restauranter, butikker og god atmosfære, kanskje rusler vi inn dit en kveld? Vi koser oss veldig her, og gleder oss over at turen offisielt nå er i gang. Vi har forlatt Norge, og første av mange reisemål er nådd. Vi utforsker mulighetene for å forlenge Hvidbjergoppholdet med noen dager. Planen etter det er å reise til København. Vi var der også i fjor, og vi syns det er en veldig fin by. Om vi får til å reise dit blir det et obligatorisk Tivolibesøk, samt andre storbyopplevelser. Dersom vi ikke reiser til København drar vi rett fra Hvidbjerg til Tyskland. Mer om planene for Tyskland i et senere innlegg. Et hint; tropisk badeland. Har jeg sagt at ungene liker å bade?

Vi snakkes!

Mor – NorExplor

Flere bilder...

del gjerne:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

4 hendelser på “Folkens – vi er i Danmark!”

  1. Hilde Ragnhild Sivertsen wistnes

    Kos dere! Tintin trives og er en glad gutt, her oppe på Tjøtta. Hilsen Tjøttagjengen❤️

    1. Oda Christine

      Hyggelig at bestefar følger oss 🙂 Har jeg sagt at ungene liker å bade? 😉

Legg igjen en kommentar

flere blogginnlegg

NorExplors årskavalkade

Kavalkader er i tiden ved årsskifte, her kommer vår: Kjære leser! For et år vi legger bak oss! Når vi gikk inn i 2021 visste

Les mer »

Vi er i Norge!

Hei kjære trofaste leser! Sist jeg skrev til dere hadde vi hatt en litt traust periode, men var på vei tilbake og hadde planer om

Les mer »

Vi lever!

Kjære leser – jeg vet det har vært stille fra denne kanten, det er lenge siden siste innlegg, og storyer på Instagram har vært omtrent

Les mer »